mandag den 25. august 2014

The grand finale

Undskyld tavsheden i sidste uge og hvis jeg også er lidt ustabil med indlæg de næste par uger. Dette indlæg bliver heller ikke så langt, fordi det kribler i mig efter at dykke ned i manuskriptet igen.

Jeg er igang med at skrive den store finale til Dæmondræberen. Alle trådene skal samles og brikker skal ryddes fra brættet med skånselsløs blodtørst ...


Okay, det lød farlig fornemt og koldblodigt, men det er ikke helt sådan det foregår.
Denne del af skriveprocessen er fra min side fyldt med tvivl og lysten til at vræle. Er det virkelig nødvendigt at rydde den brik? Det er fantasy, så behøver det vel ikke at være så realistisk?
I sidste uge måtte jeg også hen og tilføje flere kapitler, end jeg oprindeligt havde planlagt. Simpelthen fordi der var ikke nok plads til alt det jeg ville gøre og alt, hvad der skulle nås i de sidste kapitler.
Derudover nærmer deadlinen jeg har sat for mig selv sig også. Vil helst være færdig, inden alle messerne i efteråret. Derfor presser jeg på og høre tre skivesange på repeat:

Never give in af Black Veil Brides

Korn - Hater

Black Veil Brides - Revelation

De hjælper til at holde fingerne på tasterne og presse igennem de sidste kapitler. Og nu tilbage til de kapitler. 

mandag den 11. august 2014

Jagten på Inspirationsbilleder

Når jeg skriver bruger jeg ofte inspirationsbilleder. Det er billeder jeg finder på nettet eller andre steder, som jeg føler har en relevans for det jeg sidder og skriver på. Jeg har fundet en god sjat af den slags billeder til Dæmondræberen. Det kan være lidt af et trick at finde billeder som passer perfekt med de billeder man allerede har skabt i sit hoved.

Jeg mangler nu at skrive under 10 kapitler af Dæmondræberen #3 (eller i det mindste 10 kapitler af den første rå kladde), det betyder at jeg så småt er gået igang med at lede efter inspirationsbilleder til det næste univers jeg vil arbejde med. 
Jeg havde allerede et billede (som faktisk gav den aller første ide til universet), men efterhånden som ideen har udviklet sig følte jeg der var behov for flere billeder.

Jeg plejer gerne at sige, at Google er Gud, ud fra det kriterie at hvis viden er magt, så må Google være meget magtfuld. Man kan finde så utrolig meget ved hjælp af Google. Jeg ved ikke hvor ofte jeg søger på Google i løbet af en dag, men det er en del.

Jeg gik derfor igang med at søge efter inspirationsbilleder ... og hvor ville jeg dog ønske at jeg havde brugt nogle andre søgeord. Skal lige huske at sige, at den næste historie jeg arbejder på ideen til indeholder feer. Ikke de søde nuttede små feer, men de oprindelig fra folkesagn. Om den bliver en realitet ved jeg ikke endnu ... har i hvert fald set billeder, som virker meget forstyrrende på ideen. 
Da jeg gik igang med at søge med ordene: Male fairy 
(ADVARSEL!!! Søg ikke) 
forventede jeg at finde billeder som det herunder blandt en masse små nuttede tegneseriefeer. Jeg mener ... der må da være nogle som ved, at feer startede i mørket:


Har ingen rettigheder til dette billede, som er fundet via Google.

Jeg må have levet i en illusion, for det var SLET ikke den slags billeder jeg fandt. Skal lige hilse at sige, at det ovenstående billede blev fundet med søgeordene: Male elf.

Fremover forventer jeg ikke noget bestemt, når jeg søger med Google ... og hvis jeg lander på noget der ikke ligner det jeg forestiller mig, så forlader jeg siden med det samme.  Inden mine mentale billeder bliver fuldstændig traumatiserede.


mandag den 4. august 2014

Anmeldelser

Undskyld det manglende indlæg i sidste uge. Hverdagsjobbet stjal al min energi. Ferien er så sandelig slut. Fik ikke engang skrevet mere end et enkelt lille kapitel, hvor jeg glemte at slå nogen ihjel. Henrettelsen er derfor udsat.

På trods af den hårde uge og to årsager til at jeg var mere vred end jeg har været længe (vil ikke komme nærmere ind på årsagerne) fik jeg en ny anmeldelse, som reddede ugen. Den motiverede også til dette indlæg.

Anmeldelser

Da Oprører blev udgivet begyndte min jagt på anmeldelser. Siden da har jeg fundet ud af, hvorfor nogen forfattere/kunstnere aldrig læser deres anmeldelser. Hverken de gode eller de dårlige. 
Ikke desto mindre kan jeg ikke lade være med at lede efter dem. Det er jo det eneste sted man får feedback på det man har lavet.

Gode anmeldelser

Af årsager jeg endnu ikke helt har regnet ud (hvad er det lige jeg har gjort rigtigt og hvordan gør jeg det igen?), så har jeg fået flest gode anmeldelser på Oprører, hvilket er fantastisk. Jeg sætter så utrolig meget pris på at nogen der har læst den gider fortælle, at de godt kunne lide bogen og hvad de godt kan lide. Det giver nærmest et sus i maven hver gang jeg læser en. Lidt lyserød sky fornemmelse.
De mange gode anmeldelser har dog også givet mig seriøst dårlige nerver. De lægger en smule pres på de næste bind. Oprører er jo kun min debutroman og jeg havde af en eller anden grund forventet at den ville gå diskret under radaren. 
Det er dog for sent at stoppe nu. Historien er planlagt til det sidste kapitel i det sidste bind (som jeg nærmer mig med ikke så hastige skridt). Alle hint er lagt ud, alle brikkerne placeret på brættet og nu skal historien bare bringes til sin afslutning.

Dårlige anmeldelser

Selvom jeg hellere vil have at en læser enten hader eller elsker frem for bare at føle ligegyldighed overfor det jeg har skrevet, så gør en dårlig anmeldelse alligevel ondt. 
Jeg har heldigvis ikke fået så mange, men jeg glemmer nok aldrig hvordan det føltes da jeg læste den første. Fuck, hvor gjorde den ondt. Det føltes lidt som om anmelderen hev mit hjerte ud af brystkassen og trampede på det, proppede det tilbage i kroppen og så bare som en eftertanke stak en masse nåle i det ... Okay, jeg overdriver måske en anelse, men ikke meget. Hver gang jeg skriver en tekst lægger jeg en lille del af mig selv i den og der er brugt store mængder tid og indsats på at skrive den. 
Men som sagt vil jeg hellere have had end ligegyldighed og nogle dårlige anmeldelser kan man lære en masse af og forbedre sit skriv. En af de mest frustrerende ting er dog, når man som forfatter har forklaringen på dele, som bliver bemærket som dårlige. Når man ved at forklaringen på dem venter i næste bind, men man ikke kan afsløre dem endnu. Argh! 
Mennesker er jo også forskellige og jeg forventer ikke at alle vil kunne lide det jeg skriver. Jeg håber bare at nogen får glæde af det

I bund og grund er det som sagt for sent at trække sig nu. I det mindste med Dæmondræberen. Det er en serie og den skal bringes til sin afslutning uanset, hvor mange både gode og dårlige anmeldelser den får. 

Men mange tusind varme tak til dem, som gider at bruge tid på at skrive en anmeldelse og derved fortælle mig, hvad I synes. Eller skriver en besked til mig på min facebookside. Det betyder som sagt alverden.